Žiaci ZŠ na Jeséniovej ulici dostali pod stromček novú telocvičňu

14.12.2012 Bratislava

Bratislava 14. decembra (TASR) – V bratislavskej Základnej škole (ZŠ) Jeséniova dnes slávnostne otvorili novú telocvičňu a dve nové triedy. Žiaci tak už nebudú nútení využívať pre hodiny telesnej výchovy telocvične iných škôl v okolí.

"Po 80 rokoch od založenia našej školy sme dostali najkrajší vianočný darček, aký si vieme predstaviť. Je to dôkaz toho, že zázraky sa skutočne dejú," uviedla pre TASR riaditeľka ZŠ Jeséniova Zuzana Salíniová. Telocvičňu bude môcť využiť 239 žiakov, ktorí v aktuálnom školskom roku jednu z najstarších základných škôl v Bratislave navštevujú.

Výstavbu telocvične pomohli financovať aj rodičia detí. Podľa ich zástupkyne Veroniky Homolovej, nová telocvičňa je výrazným plusom, ktorý ešte viac pritiahne záujem rodičov dať svoje dieťa práve do tejto školy.

Mestská časť Bratislava - Nové Mesto plánuje aj ďalšie investície do škôl
"Pre absenciu telocvične viacerí rodičia zvažovali, či svoje dieťa na školu prihlásia. Hoci na jar či v lete majú možnosť žiaci byť v rámci telesnej výchovy vonku, v peknom a zdravom prostredí Koliby, v zime to bol dosť veľký problém," dodala Homolová.

Náklady na výstavbu dosiahli 150.000 eur, investorom bola mestská časť Bratislava - Nová Mesto. Podľa starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého tým sa modernizácia škôl v mestskej časti nekončí. "Máme pripravené projekty i naplánované peniaze na ďalšie investície do našich škôl a škôlok, ktoré by sme chceli zrealizovať v najbližších dvoch rokoch."
 

Vyberte región